Färg och ytskikt

Vi på RENZ erbjuder oändliga möjligheter gällande färg och form till din nya postlåda, fastighetsbox eller paketskåp. Alla våra lösningar produceras i våra egna europeiska fabriker. Vi lämnar inget åt slumpen.

Vår filosofi – full produktionskontroll

Ett lyckat projekt sitter i detaljerna. Det gäller inte minst för ytskiktet. Vare sig du är ute efter en ny postlåda eller fastighetsbox behöver det vara både snyggt och funktionellt – det ena utesluter inte det andra.

För att säkerställa högsta kvalitet har vi på RENZ sedan starten för snart 100 år sedan prioriterat full kontroll över vår produktion. Idag har fem egna europeiska fabriker. Här pulverlackas alla våra produkter av högsta kvalitet och med största möjliga precision. Produkterna har samma kulör utanpå som inuti. Pulverlackering är ett snabbt och effektivt sätt att ytbehandla på och ger våra postlådor, fastighetsboxar och paketskåp en slitstark yta. Dessutom är färgerna vi använder oss av fria från lösningsmedel. Det är skonsamt för oss som arbetar med ytbehandling och det är bra för vår miljö.

Våra toppmoderna anläggningar i Tyskland, Wales, Frankrike och Polen har inbyggd flexibilitet som gör det möjligt för oss att snabbt ställa om produktion av både korta och långa serier. Vi har alltid max några veckors leveranstid från våra fabriker. Det gäller vare sig du väljer en standardfärg eller en specialfärg.

RAL

Vi erbjuder oändliga RAL-möjligheter där de flesta kulörer kan väljas strukturerade, matta eller med blank ytfinish. Vårt stora utbud gör att du kan förhöja din nya postlåda, fastighetsbox eller paketskåp med ett kulörval som antingen smälter in eller sticker ut.

Ladda ner PDF med alla RAL-kulörer härKontakta oss om du inte hittar den kulör du är ute efter.

Behöver du hjälp att konvertera NCS-färgkod till en RAL-färgkod? Läs mer på NCS RAL Colors eller kontakta oss så hjälper vi gärna till. Här kan du också köpa färgkartor med RAL-kulörer.

RENZ foliering

Foliering

Foliering är ett smart och snabbt sätt att få fram ett kommunikativt budskap. Både pulverlack och hydrodip går att kombinera med foliering av till exempel en logotyp eller ett visst mönster.

Hydrodipping

Det går även att hydrodippa våra produkter. Med innovativ teknik appliceras mönster av alla slag på fastighetsboxen. Trä? Kolfiber? Sten? Valet är ditt.

RENZ Hydrodip
RENZ Ytfinish

Ytfinish

Förutom valfri RAL-kulör kan du också välja önskad finish på ytskiktet. Som standard erbjuder vi matt, glans och struktur. Har du speciella önskemål hjälper vi dig förstås med det. Testa oss gärna!

Läs mer om våra olika strukturer nedan:

Matt – Som ett linnetyg
Vi tycker vår matta lack gör sig som bäst i lite mer ”skrikiga” kulörer såsom röd, orange och gul men fungerar naturligtvis till alla våra kulörer.

Glans – Som en välpolerad bil
Vi tycker vår glansiga lack gör sig som bäst i ljusa kulörer såsom vit, elfenben och beige men fungerar naturligtvis till alla våra kulörer.

Struktur – Som skalet på en apelsin
Vi tycker vår strukturerade lack gör sig som bäst i mörka kulörer såsom svart, antracit och marinblå men fungerar naturligtvis till alla våra kulörer.

Behöver du hjälp?

 

 

 

 

I Sverige utvecklar vi teknik och har marknadsansvar för såväl Sverige som Norge. Vi finns här för att hjälpa dig.

Kontakta oss på 036-860 21 38 så berättar vi mer.