Vad gör du på dagarna?

Jag jobbar med alltifrån löpande redovisning till koncernrapportering. Jag är också ett stöd för ledningsgruppen i HR-relaterade frågor.

Hur hamnade du på RENZ och hur har din bakgrund och erfarenhet hjälpt dig?

Ursprungligen kommer jag från Ungern men har bott i Sverige nu i 19 år. Jag kom till Sverige för att läsa en master i Företagsekonomi på Mittuniversitet. Efter färdiga studier arbetade jag på olika företag inom tjänstesektorn i Östersund och i Sundsvall, så jag har bred erfarenhet av yrket. För fem år sedan gick flyttlasset till Småland och polkagrisstaden Gränna. Idag har jag varit 4,5 år på RENZ och trivs jättebra.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

RENZ är ett stabilt familjeföretag med snart 100 år i branschen. Vi har verkligen högkvalitativa produkter med en design i klass för sig. För mig är det en spännande resa att vara med och fortsätta bygga varumärket RENZ tillsammans med mina kollegor. Det är också spännande att se så många idéer förverkligas. Jag tycker vi verkligen har en ambition att förstå våra kunder och en tydlig målsättning att vara den bästa leverantören av de lösningar vi erbjuder.

Upplever du några utmaningar i ditt arbete?

Det finns alltid utmaningar med att skapa en modern arbetsplats så att medarbetare får ihop vardagen. Jag tycker vi på RENZ arbetar proaktivt för att skapa en välmående arbetsmiljö. Vi jobbar också aktivt med våra värdeord ärliga, professionella, kundfokus och kvalitet. Det hjälper oss till exempel att agera snabbare på förändringar på marknaden. Behovet av flexibilitet och effektivitet gör samtidigt Renz till en stimulerande arbetsplats.

Till sist Edina, ditt bästa tips till den som vill arbeta med Finans eller HR-frågor?

Det finns förstås alltid utmaningar inom alla yrken. Jag skulle säga att en av de viktigaste egenskaperna är att kunna lyssna och vara lyhörd. Det kommer man långt på!