Vad gör du på dagarna?

Jag utgår från Halmstad och är ansvarig för vår försäljning i området Skåne, Halland och sedan upp till och med hela Värmland. Dessutom har jag ett teamansvar på mina axlar.

Som säljare jobbar jag mycket med behovsanalyser och hjälper våra kunder att hitta rätt lösningar till deras projekt. Det kan vara en bostadsrättsförening som behöver fastighetsboxar eller en av våra återförsäljare som har ett nytt projekt på gång. För mig som säljare handlar det om att alltid finnas där för mina kunder och hjälpa dom till i deras vardag.

Hur hamnade du på RENZ och hur har din bakgrund och erfarenhet hjälpt dig?

Jag har arbetat med försäljning sedan 1999 på en rad olika bolag. När jag väl hamnade på RENZ för snart nio år sedan kände jag mig hemma. Jag gillar RENZ sätt att tänka och att vi alltid sätter kunden och dennes behov i centrum. Det är något jag själv haft med mig i hela mitt yrkesliv. Alla kunder är lika viktiga. Det spelar ingen roll om det är en liten eller stor affär. Alla affärer räknas.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

De fantastiska människorna jag träffar! Jag brinner för att bygga relationer med mina kunder. Det ska vara roligt att göra affärer och man ska kunna lita på varandra i alla lägen.

Sedan har vi har gjort en spännande och expansiv resa under mina år på RENZ. När jag började här pratade vi mycket om produkterna. Idag pratar vi lösningar. Vi har en pågående produktutveckling och ett fantastiskt produktutbud av rätt kvalitet. Branschens bästa! Från det klassiska paketskåpet till den intelligenta fastighetsboxen byggd kring elektronik. Vi har inte bara ytan, utan även insidan.

Upplever du några utmaningar i ditt arbete?

Som säljare är jag van vid snabba ryck och behöver snabbt lösa mina kunders utmaningar. Då är det en fördel att vi har fem egna fabriker och inte legotillverkar. Allt bockas och stansas från en platt plåt i någon av våra fem europeiska fabriker. Vi kan verkligen lösa allt som kunder behöver hjälp med. Snabbhet och lyhördhet till marknaden är viktigt.

Till sist Jonas, ditt bästa tips till den som vill arbeta med försäljning?

Var personlig! Se dina kunder och finns alltid där för dom. Finns du inlagd med ditt personliga namn i deras kontaktbok så är du en bra bit på vägen!