Science Park Jönköping, tillsammans med fastighetsbolaget JKPG Fast, valde myRENZbox Paketskåp för ökad service och tillgänglighet till företagshyresgästerna i Jönköping senaste landmärke – Science Park Towers.

Den 25 augusti i år invigdes Science Park Towers i centrala Jönköping. Byggnaden, som egentligen är ett kvarter, består av en lägre bas i tegel och fyra torn i olika höjd – från sju till femton våningar. Science Park Jönköping ansvarar för innehållet i såväl Science Park Towers som i den närliggande fastigheten Science Park House. Zarah Malm är sedan sex år fastighets- och serviceansvarig på företaget:

– Science Park ägs bland annat av Jönköping University och Jönköpings Kommun, men har också andra intressenter. Vår vision är att skapa, utveckla och bidra till hållbara innovationer. Vi finns i samtliga av Jönköping läns 13 kommuner. Här i Jönköping ansvarar jag framförallt för att skapa ett bra innehåll till våra hyresgäster och till människor och företag utifrån.

Zarah Malm, fastighets- och serviceansvarig Science Park Jönköping (Pressbild)

Zarah Malm, fastighets- och serviceansvarig Science Park Jönköping (Pressbild)

En modern paketskåpslösning

Zarah var med i projektgruppen som ansvarade för utvecklingen av Science Park Towers. Projektgruppen arbetade nära fastighetsbolaget JKPG Fast, arkitekterna Yellon och NCC som byggde Science Park Towers för att tillsammans på bästa sätt skapa framtidens mötesplats för både hyresgäster och besökare.

Tidigt i processen föddes behovet av en smidig och säker lösning för post- och pakethantering.

– Vi ville inte ha någon post eller paket levererat till vår öppna reception. Ett alternativ var ett särskilt postrum men vi landade ganska snabbt i att det var en paketskåpslösning vi sökte.

Zarah och hennes kollegor kontaktade och jämförde olika paketskåpsleverantörer. Ganska snabbt föll valet på RENZ och lösningen myRENZbox som är en intelligent och dynamisk leveransplattform öppen för alla distributörer. Johan Axfors är VD på RENZ Sverige:

– myRENZbox är en modulär lösning som kan anpassas i både form och funktion efter behov. I princip inget är omöjligt. Det går också snabbt att komma igång eftersom det inte krävs någon integration. Om du inte vill det förstås.

Lösningen som levererades till Science Park Towers har 36 fack av varierande storlek. På pekskärmen visas alla anslutna hyresgäster. Hyresgästerna administrerar Science Park enkelt direkt via RENZ molnbaserade admintjänst. Beroende av paketets storlek väljer speditören lämplig luckstorlek. När paketet lämnats i skåpet, och luckan stängts, skickas en notifiering till hyresgästen om att det finns ett paket att hämta – antingen via pinkod eller med hjälp av befintlig tagg. Förutom paketskåp har även RENZ levererat byggnadens postfack.

Paketskåp från RENZ, en del av lösningen från RENZ

Paketskåp från RENZ, en del av lösningen från RENZ

En lösning från RENZ

Fastighetsbox från RENZ, en del av lösningen från RENZ

Många fördelar med myRENZbox

Science Park Towers har nu varit igång skarpt i några månader och redan nu ser Zarah många fördelar med myRENZbox.

– Framförallt är det en service för våra hyresgäster som slipper springa och kolla om de fått paket. Det är också en säkrare lösning istället för att lämna paket vid en öppen reception. Vi har fått bra respons från våra företag, säger Zarah och fortsätter:

– Speditören slipper också springa runt i byggnaden, istället har de allt samlat på ett och samma ställe. För oss på Science Park Jönköping innebär paketskåpet att vi kan lägga tid på att utveckla vårt erbjudande till våra kunder – istället för att ta emot paket.

Johan Axfors igen:

– Vi är stolta över att Science Park Jönköping valde RENZ. Inte minst för att vi har våra svenska rötter från Science Park. Men också för att det är en innovativ lösning som visar möjligheterna med våra paketskåp.

Till sist Zarah, vad tycker du om samarbetet med RENZ?

– Vi har haft ett bra samarbete med RENZ, med Tommy Johansson som sålde in projektet och med utvecklings- och supportansvarige Martin Hedlund. Vi märkte tidigt att de ville leverera. Det är ett ganska nytt grepp att företagshotell erbjuder denna typ av tjänst till sina hyresgäster. RENZ var tidigt på och har verkligen tagit oss som kund seriöst, avslutar Zarah.

Science Park Towers, Jönköping

Science Park Towers, Jönköping