Hej Fredrik Olofsson, Key Account Manager på RENZ! Vad gör du på dagarna?

Jag underhåller relationerna med mina befintliga kunder. Det är mycket kontakt med till exempel våra återförsäljare via Teams och telefon. Oftast har de ett projekt på gång och då handlar det för mig om att göra en behovsanalys och hitta rätt lösning. En annan viktig del i mitt arbete är att hitta nya kunder inom mitt ansvarsområde som är Mälardalen, halva Stockholm samt Norra Sverige. Själv utgår jag ifrån Västerås.

Hur hamnade du på RENZ och hur har din bakgrund och erfarenhet hjälpt dig?

Närmast kommer jag från ett tidningstryckeri och distributionsföretag där jag var försäljningschef. En erfarenhet jag tog med mig när jag hamnade hos RENZ för snart två år sedan. Kombinationen av att vara drivande och samtidigt lyhörd är viktig i min yrkesroll.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det är att göra kunden nöjd! Här är en av våra styrkor att vi har fem egna fabriker i Europa. Det innebär korta ledtider och en bred produktportfölj med designade produkter av hög kvalitet för alla segment och kunder.

Upplever du några utmaningar i ditt arbete?

Min stora drivkraft är att hitta rätt lösning till varje kund. Jag och Renz vill vara ett stöd och se möjligheter som hjälper kunden och dennes affär. Inte minst idag. För mig handlar det bland annat om att ha rätt besöksfrekvens hos mina kunder och att vara engagerad och flexibel.

Till sist Fredrik, ditt bästa tips till den som vill arbeta som Key Account Manager?

Du måste gilla fart och tempo. Och lyssna mer än vad du pratar! Det är viktigt att kunna anpassa sig till olika situationer och till olika människor.