När det statliga forskningsinstitutet RISE testar marknadens fastighetsboxar är RENZ bäst i klassen.

RISE testar löpande marknadens fastighetsboxar för att se hur de lever upp till de tekniska krav som tagits fram av SP-Bygg o Mekanik i samråd med tillverkare och berörda myndigheter/intressenter/tillverkare/bransch.

Som enda leverantör på marknaden har vi stående elektroniska fastighetsboxar med skyddsklass 1 och stående mekaniska med skyddsklass 2. För stående fastighetsboxar ska varje enskilt fack ha minsta bredd 370 mm, djup 105 mm och höjd 260 mm – enligt framtagna riktlinjer.

Den högsta säkerhetsklassen för certifierade fastighetsboxar innebär bland att fastighetsboxens centraldörr under två minuter ska klara väl definierade brytförsök. Värt att notera är att det bara finns en leverantör, förutom RENZ, som antingen har skyddsklass 1 eller 2 på stående boxar i sina certifikat utfärdade av RISE.

För oss på RENZ är det en självklarhet att erbjuda högsta kvalitet även för stående fastighetsbox – som av utrymmesskäl ersätter liggande. Vi är stolta över att ha marknadens bredaste produktportfölj. Och den starkaste. I alla fall enligt RISE:s oberoende tester.

Tester genomförda senast 2024-06-03 och publicerade på https://publiccert.ri.se/sv/Product/List/943