Hej Johan Huynh, fullstackutvecklare på RENZ! Vad gör du på dagarna?

Jag är 27 år gammal och bor sedan snart ett år i Jönköping. Född och uppvuxen är jag däremot i Gnosjö. Jag är fullstackutvecklare, vilket innebär att jag arbetar med frontend-, backend- och apputveckling på RENZ. När jag inte kodar klättrar och tränar jag gärna.

Hur hamnade du på RENZ och hur har din bakgrund och erfarenhet hjälpt dig?

Jag är utbildad systemutvecklare på Göteborgs universitet och kommer närmast från en webbyrå. Jag blev kontaktad av ett rekryteringsföretag som berättade om möjligheten med RENZ. Snabbt kände jag att RENZ hade en produkt som var i tiden och jag fick en bra känsla för företaget. Det är också spännande att, så att säga, vara på andra sidan och ha sin arbetsgivare som kund. Istället för att som tidigare jobba som konsult.

Givetvis har jag stor nytta av mitt tidigare arbete. Det är mycket samma principer när det gäller till exempel arkitektur och syntax. Tidigare arbetade jag också som maskinoperatör och var med och utvecklade produkter. Det en också erfarenhet jag bär med mig.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Jag har än så länge bara varit här en kort tid, snart en månad, men trivs redan väldigt bra. Det finns också en bra förståelse och hög kunskap internt för vad mitt arbete innebär. Sedan älskar jag systemutveckling och kombinationen av problemlösning, matte och logiskt tänkande.

Upplever du några utmaningar/utvecklingsmöjligheter i ditt arbete?

RENZ är ett spännande företag med ett stort system och därmed många möjligheter. Jag ser fram emot att lära mig mer om hur bra arkitektur ser ut och att vara omgiven av duktiga medarbetare.

Till sist Johan, ditt bästa tips till den som vill arbeta som fullstackutvecklare?

Våga ta på dig uppgifter som på pappret kan se svåra ut att hantera. För tar man sig tid och verkligen vill lära sig så löser man uppgiften. Därmed utvecklas man både som systemutvecklare och som människa.