Hej Albin Fransson, embeddedutvecklare och testansvarig på RENZ! Vad gör du på dagarna?

Jag arbetar med embeddedutveckling mot vår plattform. Det innebär att jag jobbar med mjukvara som på olika sätt integrerar med våra fysiska enheter, som till exempel skärmar och lås.

Därutöver har jag testansvaret hos oss på RENZ. Vi arbetar med tydliga produktlanseringar och inför dom har vi inplanerade testperioder som är mer omfattande än det löpande testandet. Tester är en central del i vårt utvecklingsarbete för att säkerställa en robust produkt.

Hur hamnade du på RENZ och hur har din bakgrund och erfarenhet hjälpt dig?

Jag har hållit på med mjukvaruutveckling i åtta år, bland annat som konsult. På RENZ hamnade jag för cirka ett och ett halvt år sedan. Tidigare arbetade jag en hel del med utveckling av testprogram, vilket jag har stor nytta av i mitt arbete på RENZ.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att ta steget att arbeta med embeddutveckling var en bra inriktningsflytt för mig. Jag gillar mjukvaruutvecklng och att arbeta med fysiska produkter. Sedan gillar jag att vi är ett team där man är inblandad i det mesta. Man får vara med från start till mål – från prototyp och kontakt med producenter till en fungerande produkt. Jag får mycket kunskap och lär mig mycket på vägen.

Upplever du några utmaningar och/eller möjligheter i ditt arbete?

Vi har ett väldigt bra samarbete mellan oss embeddedutvecklare och våra fullstackskollegor. Samtidigt är vi en tajt organisation där vi i perioder arbetar mycket självständigt och gör saker på egen hand. Det kan förstås vara en utmaning, men framförallt väldigt roligt när man själv hittar lösningar. Du lär dig mer när du gör, och löser, saker själv.

Till sist Albin, ditt bästa tips till den som vill arbeta som embeddedutvecklare?

Det gäller att våga testa saker, men man måste samtidigt vara noggrann!